Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aantal COVID-patienten blijft stijgen, Meente nog coronavrij

Geplaatst op: 29 oktober 2020

Ook in de afgelopen week zijn 73 mensen in Zwartewaterland positief getest op COVID-19. Genemuiden blijft koploper.

Tussen 19 en 25 oktober zijn in Genemuiden 49 gemelde besmettingen bijgekomen. In Zwartsluis waren dat er 2 en in Hasselt 22. “Maar we denken vooral dat in Genemuiden meer mensen besmet zijn. Want niet iedereen die positief getest wordt bij de testlocatie in Genemuiden meldt dat aan de GGD. Dat is wel de bedoeling”, vertelde burgemeester Bilder vanavond op ZwartewaterFM. Er zijn de afgelopen dagen geen mensen in Zwartewaterland overleden aan het virus.

De verzorgingshuizen in Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis zijn volgens Bilder gelukkig nog coronavrij. “Laten we dat zo houden door ons goed aan de regels te houden. Vooral in Hasselt hebben veel meer mensen zich laten testen, ook zien we een duidelijke stijging van het aantal geteste personen in Zwartsluis. Echter hebben minder mensen uit Genemuiden zich laten testen”, merkt de gemeente op.

“Het is een zware tijd maar we moeten nog even volhouden om zwaardere maatregelen te voorkomen. Voor jezelf maar ook voor elkaar. Dus houd je aan de richtlijnen: werk zoveel mogelijk thuis, houdt 1,5 meter afstand, vermijd drukken plekken, ontvang niet meer dan 3 mensen bij je thuis, gebruik een mondkapje in publieke ruimten, was vaak je handen en blijf thuis bij verkoudheidsklachten en laat je testen”, blijft Bilder herhalen.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500