Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hamamdoeken kopen, waar moet je op letten?

Geplaatst op: 4 november 2020

(Adv.) Hamamdoeken zijn de laatste jaren on trend! Deze doeken bestonden natuurlijk al eeuwenlang in Oosterse landen. Nu het helemaal hip is om deze hamamdoeken in huis te halen, is het wel handig om te weten waar je op moet letten als je ze koopt! Ze zijn toch echt anders dan ‘normale’ handdoeken. Of je ze nu voor het strand of de badkamer gebruikt.

Materiaalsoort

Meestal worden hamamdoeken van katoen, linnen, bamboe of zijde gemaakt. Zie je een andere, misschien wel synthetische materiaal in het label staan? Dan kun je deze beter niet kopen. Het voelt minder lekker aan de huid en het is beter voor het milieu als je voor een natuurlijke stof gaat.

De ruwheid van de hamamdoek

Hamamdoeken kunnen ruw aanvoelen, maar laat dat je niet weerhouden van een aankoop. Als je de hamamdoek een nachtje in wasverzachter laat liggen, dan heb je een superzachte hamamdoek. Met name de katoenen en linnen variant kunnen wat ruw aanvoelen. Wasverzachter is dus het antwoord.

Duurzame productie?

Als je het budget hebt, kies dan voor een duurzaam product. Dan is er rekening gehouden met het milieu en met de mensen die de hamamdoeken maken! Vaak is duurzaam iets duurder, maar bedenk altijd dat het beter is om toch wat meer uit te geven.

De lengte van het doek

Het klinkt zo logisch, maar het is écht geen pretje als je hamamdoek wat korter is dan jijzelf. Helemaal niet als je het doek wilt gebruiken op het strand. Kies daarom voor een doek dat langer is dan jij!

Welke kleur?

De kleurkeuze is persoonlijk. Het is maar net wat je zelf mooi vindt! Wel is het handig om in gedachten te houden voor welke activiteiten je hem gaat gebruiken. Zal je ‘m veel voor het strand of park gebruiken? Dan is het beter om een donkere kleur te kiezen. Zo zie je minder snel de vlekken zitten. Binnenshuis maakt het minder uit, je zal minder snel vlekken krijgen als je ‘m gebruikt om je af te drogen na het douchen!

Dikte van het doek

De dikte is bepalend voor een aantal dingen. Zo heeft het te maken met comfort, maar ook met de duur van het drogen. Voor comfort is het lekker als het iets dikker is. Aan de andere kant, hoe dunner de hamamdoek, hoe sneller ie droogt. Kijk vooral wat jij belangrijker vindt!

Bekijk welke hamamdoeken er allemaal zijn en welke je dan het fijnst lijkt. Het is altijd goed om te vergelijken voordat je een aankoop doet. Gelukkig kom je een heel eind met deze tips! Want die zorgen er juist voor dat je de juiste keuze kunt maken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500