Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Collecte voor stichting Het Gehandicapte Kind

Geplaatst op: 9 november 2020

Deze week wordt in Genemuiden collecte gelopen voor stichting het Gehandicapte Kind. Het Gehandicapte Kind heeft als doel een samenleving waarin kinderen met een handicap opgroeien met hun niet-gehandicapte leeftijdgenootjes. Waar ze samen kunnen spelen, leren en sporten. Zodat geen enkel kind alleen hoeft te spelen vanwege een handicap.

De stichting vertelt: “Kinderen met een handicap willen niet zielig gevonden worden. Ze hebben meestal zelf allang leren leven met hun handicap. De samenleving kijkt echter vaak anders naar mensen met een handicap. En is zo ingericht dat heel veel plekken niet toegankelijk zijn. Daar zit de echte pijn. Met steun van onze gevers en in samenwerking met onze partners zorgen we ervoor dat kinderen met een handicap kansen krijgen op meer sociale contacten. Zodat zij ook met vriendjes kunnen spelen en niet langer eenzaam zijn want dat is de grootste handicap.”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500