Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aantal besmettingen in Genemuiden daalt

Geplaatst op: 12 november 2020

Net als in de rest van Nederland is het aantal COVID-patiënten in Zwartewaterland afgelopen week gedaald. Dat vertelde burgemeester Bilder vanavond op ZwartewaterFM. Afgelopen week werden 51 Zwartewaterlanders positief getest, de week daarvoor waren dat er 70. 

Genemuiden bleef afgelopen dagen koploper met 24 besmettingen. In Zwartsluis kwam dat aantal neer op 9 en in Hasselt op 17. Deze cijfers zijn exclusief uitkomsten van de testlocatie in Genemuiden. De meeste besmettingen in de gemeente werden geconstateerd bij mensen tussen de 41 en 60 jaar.

De burgervader wil dat graag zo houden: “Werk zoveel mogelijk thuis, houdt 1,5 meter afstand, vermijd drukken plekken, ontvang niet meer dan 2 mensen bij je thuis en gebruik een mondkapje in publieke ruimten. Verder moeten we vaak de handen wassen en blijven we thuis bij verkoudheidsklachten. Laat je verder testen bij klachten.”

Verder is er de landelijke richtlijn dat 30 mensen aanwezig mogen zijn bij een uitvaart. Echter geeft de overheid de veiligheidsregio’s de mogelijkheid om hier van af te wijken. In IJsselland is daarom een speciale regeling getroffen. Hier mag men partner, ouders, kinderen (eerste graad), grootouders, kleinkinderen, broers en zussen (tweede graad) uitnodigen. Verder mogen tien overige gasten (derde graad) aanwezig zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500