Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mantelzorgcompliment blijft vermoedelijk bestaan

Geplaatst op: 12 november 2020

Wethouder Knol gaat onderzoeken of het zogenoemde Mantelzorgcompliment in de huidige vorm kan blijven bestaan. Alle partijen van de gemeenteraad riepen hem daartoe op in een motie. Knol vindt de motie ‘sympathiek’ en komt komend jaar met een voorstel.

Mantelzorgers krijgen in Zwartewaterland een financieel compliment. De gemeente beraadde zich op de toekomst daarvan omdat steeds meer mantelzorgers zich melden. Van 350 is dat aantal opgelopen naar 560. Daarom keek de gemeente naar een andere manier om vanaf komend jaar de waardering uit te spreken.

De voltallige gemeenteraad vindt echter dat de hulpverleners zeker in deze bijzondere tijd ‘van onschatbare waarde’ zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500