Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jongerenwerk pakt online uit

Geplaatst op: 18 november 2020

De jongerenwerkers van Welzijn MensenWerk komen de komende periode met een leuk online programma speciaal voor jongeren in Zwartewaterland. “Het zijn donkere dagen, er is weinig te doen voor de jongeren en de verveling slaat toe” aldus jongerenwerker Myrthe Lugtmeier.

“We hebben de jeugd via een korte enquête gevraagd wat zij leuk vinden om te doen de komende periode en daaruit kwam bleek dat de jongeren de sociale contacten missen, de vrijheid en dat zij behoefte hebben aan activiteiten“. Daarom is het jongerenwerk begonnen met het realiseren van een online programma, dit in samenwerking met jongeren georganiseerd en bestaat uit een divers aanbod.

“Op 27 november beginnen we met een Super Foute Bingo gepresenteerd door entertainer Vincent van Leth” vult Lugtmeier aan. Op 11 december pakt het jongerenwerk groots uit met een Grote December Quiz. Deze zal gepresenteerd worden door de jongerenwerkers, de vragen zullen gesteld worden door mensen uit de samenleving zoals burgemeesters, bekende sporters of bekende bewoners uit het desbetreffende gebied.

De samenwerking is hierin gezocht met de jongerenwerkers uit gemeente Staphorst en De Wolden, achter de schermen zal Ronald Buld zich bezig houden met de presentatie. “We gaan deze quiz tot een groot succes maken dat hopelijk leidt tot veel bereik. De jongeren kunnen via een livestream een superleuke avond op de bank beleven” aldus Tom Kisjes, jongerenwerker van Westerveld en Zwartewaterland.

De quiz is te volgen via YouTube, en de prijsuitreiking zal ook diezelfde avond live plaatsvinden. Het leuke aan deze manier van een quiz presenteren is dat de jongeren foto’s kunnen delen die ook op de livestream te volgen zijn, zo kunnen zij toch een beetje met elkaar in verbinding komen. Op 18 december zal er een FIFA toernooi georganiseerd worden, hier volgt later meer informatie over. En omdat het bijna nieuw jaar is wil het jongerenwerk ook aandacht geven aan gezondheid en goede voornemens voor 2021. Daarom wordt er door personal coach Bas van Wegen een sport aanbod aangeboden op 19 december.

Benieuwd naar de activiteiten? Volg dan het jongerenwerk op Instagram en Facebook: jongerenwerk_meppel, jongerenwerk_zwartewaterland, jongin.westerveld.

Voor opgave kunt u mailen naar m.lugtmeier@welzijnmw.nl of t.kisjes@welzijnmw.nl. De activiteiten worden gratis aangeboden voor alle jongeren en zijn medemogelijk gemaakt door de provincie Drenthe.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500