Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aantal besmettingen in Genemuiden loopt terug

Geplaatst op: 19 november 2020

Zwartewaterland lijkt in rustiger vaarwater te komen wat betreft het coronavirus. Daar waar twee weken geleden nog nog 50 mensen positief getest werden, waren dat er afgelopen week 13 in Zwartewaterland. Dit is vermoedelijk exclusief de 8 positieve testen uit de Genemuider testlocatie.

Van de 13 personen komen 6 mensen uit Hasselt, 4 uit Genemuiden en 3 uit Zwartsluis. De meeste besmettingen waren in de leeftijdscategorie 41 tot 60 jaar.

Op de testlocatie in Genemuiden zijn verder 124 mensen getest waarvan bij 8 de uitkomst positief was. Het is niet duidelijk de acht patiënten ook allemaal uit de gemeente Zwartewaterland afkomstig is. Ook bij de testlocatie van de Genemuider Ondernemerskring ziet men een daling vergeleken met de week daarvoor. “Het gaat de goede kant op in Zwartewaterland maar dat is geen reden om ons niet aan de maatregelen te houden”, meldt Bilder.

Ook ging Bilder tijdens de uitzending van ZwartewaterFM in op de decembermaand: “We merken dat inwoners op zoek zijn naar een alternatieve invulling van de feestdagen en de jaarwisseling Het is belangrijk om tijdens die dagen aandacht voor elkaar te hebben en naar elkaar om te kijken. De gemeente is voorstander van positieve alternatieven die passen binnen de regels die op dat moment gelden. We blijven verder een vraagbaak en benaderen initiatieven vanuit een positieve grondhouding. We denken verder dat meer mensen dan anders carbid gaan schieten, we kijken of aanvullende regels nodig zijn om dit coronaproof te laten verlopen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500