Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Borst-Verhoek viert gouden huwelijksjubileum

Geplaatst op: 26 november 2020

Johannes en Roelie Borst gedenken vandaag dat ze vijftig jaar geleden in het huwelijk traden. Voor burgemeester Bilder aanleiding voor een bezoek. Hij feliciteerde het bruidspaar namens de gemeente Zwartewaterland met hun gouden huwelijksjubileum.

Geboren in Wijhe, als oudste uit een gezin met tien kinderen, kwam Johannes in 1964 in Cellemuiden wonen. Zijn vader had daar een boerderij gekocht. Roelie komt ook uit een gezin met tien kinderen en is opgegroeid in Zwollerkerspel. Johannes en Roelie leerden elkaar kennen tijdens de Biestemerk en trouwden op 26 november 1970 in het gemeentehuis in Genemuiden. Johannes en Roelie hebben een dochter, een zoon en acht kleinkinderen.

Van kinds af aan werkte Johannes in de veehouderij van zijn vader. Wat heeft de brand in 1969 indruk op hem gemaakt. De boerderij werd totaal verwoest en geen van de koeien overleefde de brand. Met man en macht werd er binnen zes maanden een nieuwe boerderij gebouwd. Deze boerderij werd eigendom van Johannes na het overlijden van zijn vader. Roelie heeft na haar huwelijk altijd meegewerkt. Samen runden zij de boerderij. Met hard werken en passie voor het vak, werkt Johannes nog iedere dag. Het is het levenswerk van zijn vader en daar is Johannes nog steeds trots op en voelt zich er verantwoordelijk voor.

Dankbaar zijn zij voor de opvolging van de veehouderij. De zoon van Johannes en Roelie woont ook op het erf en werkt net als zijn vader, met passie voor de boerderij.

Zodra het mogelijk is vieren ze het huwelijksjubileum met de kinderen en kleinkinderen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500