Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Minima kunnen profiteren van gemeentepolis

Geplaatst op: 2 december 2020

Zwartewaterlanders met een laag inkomen kunnen gebruik maken van de Gemeentepolis. Dit is een collectieve zorgverzekering, waaraan de gemeente een deel meebetaalt. “Klanten krijgen bovendien ruime vergoedingen voor onder andere brillen en lenzen, fysiotherapie en tandartskosten”, weet wethouder Gerrit Knol.

De gemeente Zwartewaterland wil gezinnen en inwoners, die om welke reden dan ook niet voldoende financiële middelen hebben, helpen. “Denk aan mensen in de bijstand, of ouderen met alleen Aow. Maar het kunnen ook ouders zijn die in deeltijd werken en daardoor weinig verdienen”, legt de wethouder uit. “Want iedereen met een inkomen tot 110 procent van het minimum kan gebruik maken de Gemeentepolis.”

De collectieve zorgverzekering biedt verschillende voordelen. Behalve ruime vergoedingen voor brillen en lenzen, fysiotherapie en tandartskosten krijgt de verzekerde een bijdrage voor orthodontie (beugel) tot 18 jaar. Ook zijn er vergoedingen of bijdragen voor cursussen. Zoals Mantelzorginstructies, Leren omgaan met hartproblemen, Afvallen, Zwangerschap en EHBO. En vanuit de aanvullende verzekering is het mogelijk om eigen bijdragen voor ondersteuning thuis (Wmo) en langdurige intensieve zorg (Wlz) te dekken tot een maximum bedrag.

De Gemeentepolis bestaat uit een basispakket en drie aanvullende verzekeringen. Daarvan kiest de klant er één uit. Voor wie weinig zorgkosten heeft is de eenvoudigste aanvulling voldoende. Wie veel zorgkosten heeft kan het beste kiezen voor het meest uitgebreide pakket. “Zo is er altijd en voor iedereen een passend pakket”, zegt Knol.

Alle informatie over de Gemeentepolis staat op www.gezondverzekerd.nl/zwartewaterland. Zoals de poliskosten, een overzicht van de vergoedingen per pakket en een handige keuzehulp. Overstappen gaat ook via deze website. “Wie kiezen lastig vindt en graag een persoonlijk advies wil, kan contact opnemen met Zilveren Kruis (071) 751 00 33, waar de verzekering onder valt. Of met de gemeente op 14 038”, aldus de wethouder.

Overstappen moet voor 1 januari. Meestal zegt de nieuwe zorgverzekeraar de oude zorgverzekering op, maar het is wel raadzaam om dat na te vragen. De gemeente hoeft niet op de hoogte gebracht te worden van de overstap naar de Gemeentepolis. Dit gaat automatisch.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500