Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden krijgt definitief glasvezel

Geplaatst op: 3 december 2020

Goed nieuws voor de inwoners van Zwartewaterland die zich hebben aangemeld voor glasvezel, want dat komt er nu definitief. Vorige week werd al de komst van glasvezel in IJsselmuiden aangekondigd. Tijdens de verlengde glasvezelcampagne van DELTA Fiber Netwerk in Zwartsluis, Hasselt en Genemuiden zijn ook daar nu voldoende aanmeldingen binnengekomen om glasvezel aan te leggen. Achter de schermen is de aannemer al druk bezig om voorbereidingen te treffen zodat binnen enkele weken gestart kan worden met de aanleg.

Aannemer BAM Infra Telecom is in november al gestart met de woningschouw in Zwartsluis. Bij het merendeel van de klanten is de woningschouwer inmiddels langs geweest om te kijken waar de aansluiting bij de klanten in huis komt. Nu bekend is dat er voldoende deelname is, kan de aannemer dan ook op zeer korte termijn starten met graven. In afwachting van de benodigde vergunning, zet de aannemer alles op alles om volgende week al de schop in de grond te zetten aan de Weteringallee in Zwartsluis. Inwoners krijgen hierover een brief één dezer dagen. De woningschouw zal enkele weken in beslag nemen. Daarna start de aannemer in februari 2021 met de eerste graafwerkzaamheden in deze kern.

De kernen Genemuiden en Hasselt volgen daarna. Zodra er meer bekend is over de planning voor de woningschouw, worden inwoners hierover persoonlijk geïnformeerd. Alle inwoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden ook persoonlijk geïnformeerd over het nieuws. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, maar alsnog mee willen doen, kunnen zich nog steeds aanmelden voor aanleg zonder extra kosten door middel van een abonnement af te sluiten bij één van de telecomaanbieders.

Meer informatie over aanmelden is te vinden op de website gavoorglasvezel.nl. Via de postcodecheck op deze website kunnen inwoners ook de voortgang van de aanleg op hun adres volgen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500