Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw parkeerbeleid moet chaos op industrieterrein voorkomen

Geplaatst op: 3 december 2020

Het nieuwe parkeerbeleid op het industrieterrein is vandaag ingegaan. Het houdt in grote lijnen in dat vrachtwagens, opleggers en andere forse voertuigen alleen nog op aangewezen locaties mogen staan. “Hiermee moet het industrieterrein weer overzichtelijker en veiliger worden”, merkt wethouder Slingerland op. 

Door ontbrekende duidelijke regelgeving ontstond regelmatig parkeerchaos op het industrie. “Overal stonden spullen, vrachtwagens, aanhangers en containers. Het ontbrak dus zichtbaar aan een duidelijk parkeerbeleid”, aldus Slingerland. Om tot een oplossing te komen ging de gemeente in gesprek met de Ondernemerskring. “Daar zijn zo goed als alle ondernemers op het industrie bij aangesloten. Dus iedereen kon zijn zegje doen. Want als je het netjes en veilig wil houden moet wel iedereen in kunnen stemmen met die plannen”, merkt hij op.

Op het hele industrieterrein mogen grote voertuigen nu enkel nog parkeren op aangewezen stroken. Daar kan men, afhankelijk van de plek, maximaal 24 of 72 uur parkeren. Het parkeerbeleid is per heden ingegaan, het plaatsen van de hierbij behorende bebording en belijning is inmiddels voltooid.

Het parkeerbeleid is nog niet ingegaan aan De Schering. Daar heeft een partij bezwaar gemaakt, de rechter zal daar binnenkort uitspraak over doen. Deze parkeerstroken zijn bedoeld als overnachtingsplaatsen voor chauffeurs die moeten laden of lossen bij een bedrijf in Genemuiden en hier ook hun rust (moeten) nemen. Vereiste om hier te parkeren is dus (ook) dat er een trekkend voertuig aan gekoppeld is.

De gemeente zal de komende weken handhaven met waarschuwingen. Vanaf 1 januari 2021 worden bij het niet naleven van het parkeerbeleid sancties opgelegd en niet traceerbare voertuigen kunnen worden afgesleept.

Ondernemers die meer informatie willen over het nieuwe beleid kunnen contact opnemen met het Ondernemersloket van de gemeente via 038-3853400.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500