Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub hervat seizoen in poule van acht

Geplaatst op: 3 december 2020

De competitiewedstrijden die Sportclub Genemuiden dit seizoen speelde, zijn voor niets geweest. Dat blijkt uit een beslissing die de KNVB donderdag naar buiten bracht. De hoogste klassen in het amateurvoetbal worden opgedeeld in de poules van acht. Zodra het vanwege de coronamaatregelen mogelijk is, beginnen de wedstrijden. De KNVB hoopt op half januari waarna het seizoen duurt tot en met juni.

Dat betekent dat Sportclub is ingedeeld met Berkum, Buitenpost, HZVV, Noordscheschut, ONS Sneek, Flevo Boys en Urk. Hoe de promotie- en degradatieregeling eruit ziet, is nog niet bekend. Op welke manier de lagere competities verder gaan, moet ook nog blijken.

De KNVB vroeg vorige maand de clubs naar een voorkeur voor het verdere verloop van het voetbalseizoen. Sportclub pleitte toen voor een scenario waarin een halve competitie (dus met alle hoofdklasseploegen) zou worden gespeeld.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500