Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bewoners Binnenlanden woedend na schrappen renovatieplannen

Geplaatst op: 11 december 2020

In februari werd nog bodemonderzoek gedaan in de wijk (Foto: Peter Leenhouts)

Bewoners van de wijk Binnenlanden zijn niet blij met Wetland Wonen. Vandaag plofte er een brief op de deurmat waaruit blijkt dat de geplande renovatie niet door kan gaan. Oorzaak: de oude funderingen zijn niet sterk genoeg om renovatie te kunnen verdragen. 

Afgelopen voorjaar werd in de wijk al bodemonderzoek gehouden. Daaruit bleek dat de grond verzakt en het er ook niet beter op lijkt te worden. Een funderingsonderzoek bevestigde dat beeld. Ondanks de gebreken lijken bewoners nog wel veilig in hun huis te wonen. In totaal gaat het om ruim 140 woningen. Vermoedelijk is het voor Wetland Wonen niet rendabel genoeg om de fundering aan te pakken omdat verzakking in de toekomst ook op de loer ligt. Op den duur zou slopen en nieuwbouwen waarschijnlijk voordeliger zijn voor de woningcoöperatie. Daarvan is echter op dit moment nog geen sprake.

Toch krijgen enkele woningen volgend jaar een likje verf. Om tot oplossingen te komen in de wijk wil Wetland Wonen een klankbordgroep in het leven roepen. Bewoners zijn tot dusver in ieder geval ontevreden. Joke Veldman schrijft op haar website: “De volgende brief mag wel gaan over huurverlaging. Ik ben niet boos, ik ben woedend. Als dit zo doorgaat krijgen we een bordje met ‘kraakpand’ er op aan de deur.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500