Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Man die dood bij bankje werd gevonden is geïdentificeerd

Geplaatst op: 12 december 2020

Foto: RTV Oost/Politie

De politie weet inmiddels wie de man is die 17 juli dood werd gevonden bij een bankje aan de Zwolseweg in ‘s-Heerenbroek. Het bleek te gaan om een 62-jarige man uit Münster die gisteren in het bijzijn van vier familieleden is gecremeerd. Op het moment dat hij werd aangetroffen had hij een papiertje op zak met daarop de uitgeschreven plaatsnamen Zwartsluis, Hasselt en Genemuiden. 

De politie ging er destijds vanuit dat hij mogelijk in Zwartewaterland was geweest. Daarop deden ze een oproep in de hoop de identiteit van de man te achterhalen. Dat leverde geen bruikbare resultaten op.

In juni afgelopen jaar moest de man zich identificeren tegenover een Friese agente. Daarop maakte hij zijn Duitse identiteit kenbaar. Toevallig zag dezelfde agente afgelopen periode het opsporingsbericht voorbij komen van de man. Daarop belde ze haar collega’s om te vertellen dat zijn identiteit bij haar bekend was. De Duitse politie benaderde vervolgens zijn familie om het droevige nieuws te brengen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500