Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden krijgt talkshow en quiz op Oudejaarsdag

Geplaatst op: 24 december 2020

Geen vuurwerk, maar wel vermaak via radio en internet.

Voor een gezellige Oudejaarsavond hoef je letterlijk de deur niet meer uit. De talkshow ‘Zwartewaterland Draait Door’ is die dag online te bekijken en Zwartewater FM zendt de Zwartewater FM Top 100 uit. Inwoners van Genemuiden hebben extra geluk: op 31 december is er vanaf 21.00 uur een Eindejaars Quiz. 

Zwartewaterland Draait Door wordt op de laatste dag van 2020 uitgezonden via YouTube. “We hebben een mooie studio aan de rand van het Zwarte Water. In een speciale talkshow blikken we samen met mensen uit de gemeente terug op dit jaar. Dat doen we bijvoorbeeld met een dominee, maar ook met sportkenners. Luuk Drost van Sportclub is te gast namens Sportclub, Martien Wursten namens Olympia’28 en Atze ten Klooster schuift via DESZ aan”, vertelt Anneke van Dijk namens de organisatie. Ook komt Thijs Postma van café De Sluus naar de studio.

De ideeën voor deze radio-uitzending, de talkshow en de quiz kwamen niet zomaar uit de lucht vallen. In Genemuiden werd rondom Sinterklaas bijvoorbeeld al een online-bingo gehouden met 600 deelnemers. De Genemuider Ondernemers Vereniging (GOV) en de mediamakers van Comceptum hebben de smaak sindsdien te pakken. “Daarom leek het ons ook heel leuk om Oudejaarsdag invulling te geven”, aldus Martijn Janssen namens Comceptum.

Verder is er de hele dag vermaak op de lokale omroep. Er komt een Zwartewater FM Top 100 voorbij. Mensen kunnen online een stem uitbrengen op hun favoriete muziek. De uitzending duurt van 10.00 tot 02.00 uur. Vervolgens is er voor inwoners van Genemuiden een speciale online-quiz. De presentatie daarvan ligt in handen van Klaas Jan Barneveld en Flip Visscher. “Deelname is gratis. We hebben tussen 21.00 en 23.30 uur een online kennisquiz over Genemuiden. Daarbij richten we ons vooral op de afgelopen tien jaar, zodat het ook vermakelijk is voor de wat jongere mensen om mee te doen”, vertellen de organisatoren.

De talkshow, de radio-uitzending én de quiz zijn gebundeld op één website: http://oudennieuwzwartewaterland.nl/

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500