Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ook voor Bilder was 2020 een jaar vol emoties (video)

Geplaatst op: 24 december 2020

Archief: Erik Eenkhoorn

Eddy Bilder beleefde zijn meest roerige jaar als burgemeester van Zwartewaterland. Reden voor de de Actueelsites van Zwartewaterland hem te interviewen. De impact van het coronavirus nam -uiteraard- de voornaamste plaats in tijdens het gesprek op het gemeentehuis. Bilder vertelt onder meer hoe zijn contact met wethouders, ambtenaren en collega-burgemeesters is versterkt als gevolg van de crisis. Emoties werden gedeeld, maar ook frustraties.

Bilder kijkt terug op de dagelijkse radio-uitzendingen dit voorjaar via Zwartewater FM. Dagelijks ontvangt de burgervader nog reacties van inwoners over zijn media-optredens. Bilder looft de eigenschap dat zoveel Zwartewaterlanders betrokken waren bij elkaar. Hijzelf vertelt ook over het grote aantal mensen dat is gestorven, die hij persoonlijk kende. Ook deelt hij wat dit roerige jaar hem heeft geleerd.

Tot slot kijkt burgemeester Bilder naar de jaarwisseling: “Wat normaal gesproken een uitlaatklep is, wordt nu weggenomen. Ook ik ben het meer dan zat dat we leuke dingen niet meer kunnen doen. Dat kan zich gaan ontladen. Ik begin het kabinetsbesluit omtrent vuurwerk wel te begrijpen. Ik heb overigens geen aanwijzingen dat er hier rare dingen gaan gebeuren.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500