Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Leren van richters’ thema van School-Kerk-Gezinsweek

Geplaatst op: 19 januari 2021

De Hervormde Gemeente en de Hersteld Hervormde kerk organiseren samen met de drie Hervormde basisscholen de School – Kerk – Gezinsweek. Deze wordt gehouden van 25 januari tot 31 januari.

Jongerenwerker Bart van ’t Ende vertelt: “Veel zal dit jaar toch anders gaan tijdens de SKG-week. We zijn dankbaar dat het toch door kan gaan. Het thema van dit jaar is: Leren van de richters. Het is een heel spannend Bijbelboek met geschiedenissen over stoere mannen en vrouwen die het volk Israël leidinggeven. Deze leiders noemen we richters. De richters uit de Bijbel willen leiding geven, maar dat gaat niet altijd goed. Toch kunnen we van ze leren. En zullen we met elkaar ontdekken dat we een veel grotere Richter nodig hebben, en dat is de Here Jezus!”

Van ’t Ende vervolgt: “Elke dag staat er een Bijbelverhaal centraal op school en thuis. Samen met een stukje uitleg, vragen om te bespreken en twee liederen. Daarnaast wordt er ook elke dag één Bijbeltekst herhaald, zodat de kinderen aan het eind van de week de tekst uit het hoofd kennen. De tekst die geleerd wordt komt uit Spreuken 3: 5 en 6. ‘Vertrouw op de HEER met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet. Ken Hem in al je wegen, dan zal Híj je paden rechtmaken’ Spreuken 3: 5 en 6. Deze tekst wil uitdrukken dat we op God mogen vertrouwen, Hij wil en zal onze levens richten.”

Activiteiten in de SKG-week

Tijdens de SKG-week zal er geen bezoek worden gebracht door de scholen aan de kerken. Dat hoopt men later dit jaar in te halen. Wel gaat de thema-avond door op 27 januari voor ouders, leerkrachten, en andere belangstellingen. Spreker deze avond is Willemijn de Weerd. Zij zal met deelnemers nadenken over het thema ‘Als ze maar gelukkig zijn’. Deze avond begint om 20.00 uur en is online te volgen via de website www.hervormdgenemuiden.com

Het werkboekje van SKG-week zal via de scholen worden uitgedeeld. Mocht u geen boekje hebben ontvangen en u wilt ook meedoen, neem dan contact op via bart@hervormdgenemuiden.com, ook zal er een digitale versie van het werkboekje beschikbaar, zie hiervoor www.hervormdgenemuiden.com. Kinderen op de Kamerzeedijk kunnen een boekje afhalen bij familie Riezebos, Kamperzeedijk 71.

Op zondagochtend 31 januari wordt de week afgesloten in de Bethelkerk en het Hervormd Centrum.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500