Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rustig begin van avondklok in Genemuiden

Geplaatst op: 23 januari 2021

Foto: Pieter Polman

Warme bakjes patat en snacks zorgden na 21.00 uur nog voor wat beweging op straat. Maaltijdbezorgers mochten namelijk nog wel rondrijden na 21.00 uur. Verder werd de stilte enigszins doorbroken dankzij honden die door hun baasjes werden uitgelaten. Maar stilte heeft inmiddels de overhand op straat.

Geheel rustig was het overigens niet in heel Zwartewaterland. De politie heeft zaterdagavond omstreeks 20.00 uur een bezoek gebracht aan een bruine kroeg in een Sluziger achtertuin. Daar waren op dat moment zeven personen die zich volgens de politie niet aan de coronaregels hielden.

Op sociale media circuleert een video waarop te zien is hoe de inwoner van de Prinsessenbuurt in Zwartsluis de politie boos te woord staat. “Corona is één grote flop. Wil je het bedrag gelijk contant meehebben? Dan betaal ik gelijk contact voor iedereen”, reageert de Sluziger boos. Hij is op z’n minst niet te spreken over het optreden van de agenten. Facebookvrienden reageren ondertussen op de post van de man: “Ik snap dat je pist bent. Maar als iedereen zo over corona denkt, dan komen we er nooit vanaf.”

Tegenover Zwartsluis Actueel laat de man na het vertrek van de dienders weten: “Ik vind het enorme kolder, ik betaal helemaal niets.” Het bedrag van de boete bedraagt 95,00 euro per persoon. Het is niet duidelijk of alle aanwezigen de boete ‘kolder’ vinden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500