Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fries gezin vangt in Zwartsluis gedumpte kat op

Geplaatst op: 20 februari 2021

De kat die vorige week zaterdag werd gedumpt in het buitengebied van Zwartsluis heeft een nieuw onderkomen. Begin maart zit het diertje bij een familie in het Friese Steggerda.

Twee wandelaars stonden vorige week met grote verbazing toe te kijken hoe een automobilist in de verte een katje met een zwieper de berm ingooide. Dat gebeurde op de splitsing aan de Woldweg tussen Zwartsluis en Belt-Schutsloot. De dames belden de dierenambulance en die bracht de kat van ongeveer 4 maanden oud naar dierenasiel De Kluif in Steenwijk.

De twee vindsters, collega’s van elkaar, deelden het opmerkelijke verhaal in de groepsapp van hun werk. Een andere collega van de orthodontistenpraktijk zag het katje voorbij komen en bedacht zich geen moment. “Eén van onze eigen katten is afgelopen week helaas overleden, dus een nieuwe kat was zeker welkom”, vertelt Marion Boersma.

Zaterdagmiddag ging Boersma met haar kinderen naar het asiel om de kat te bewonderen. Het gedumpte diertje oogde nog wat geschrokken, maar was volgens de medewerkster helaas normaal na dit soort vreemde taferelen. “Het trekt wel weer bij. Wettelijk gezien heeft de eigenaar nog twee weken het recht om de kat op te halen, maar we verwachten niet dat dit nog gaat gebeuren. Dus we hebben Gerrit, zo heet hij, al betaald. De naam Gerrit is door haar kinderen bedacht. Onze vorige kat heette Tommie, ze wilden compleet wat anders en zo kwam Gerrit uit de bus rollen. Over veertien dagen halen we hem op, dan is ‘ie ook langs de dierenarts geweest voor de laatste behandeling”, besluit Marion.

Het lijkt er op dat Gerrit een goed leven in het vooruitzicht heeft. De familie uit Steggerda woont namelijk in een (woon)boerderij met de nodige ruimte en muizen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Van Dijk Containers 500