Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente gaat Stuivenbergstraat veiliger maken

Geplaatst op: 2 maart 2021

Goed nieuws voor bewoners en omwonenden van de Stuivenbergstraat: de gemeente gaat de weg verkeersveiliger maken. Dat is een wens die bij veel bewoners al lang leeft. De gemeente gaat de oversteekplaatsen verbeteren en pakt de gevaarlijke kruisingen aan. Dat blijkt uit een brief van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

De gemeente krijgt voor de komende jaren een flinke pot geld van het Rijk voor het wegwerken van verkeersknelpunten. Ook de Jan van Arkelstraat wordt daarmee op punten onder handen genomen. Verder komt er een oversteekvoorziening aan de Koppel en krijgt de kruising bij de Taghof een andere inrichting.

Op de langere termijn termijn komt er een fietspad langs de provinciale weg naar Hasselt en een fietspad over de dijk rondom Tag. Ook daarvoor komt geld van het Rijk, al is daarmee de financiering nog niet rond.

Ook wil de gemeente snelheid op de Zwolsesteeg uit het verkeer halen. Daar komen ook fietssuggestiestroken. Ook in Hasselt en Zwartsluis staat een groot aantal werkzaamheden op de rol.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500