Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Online informatiebijeenkomst over wind- en zonne-energie

Geplaatst op: 11 maart 2021

Op woensdag 24 maart organiseert gemeente Zwartewaterland een online informatiebijeenkomst over wind- en zonne-energie in Zwartewaterland. Het doel van de avond is om inwoners mee te nemen in de duurzame thema’s en welke veranderingen nodig zijn om in de toekomst te kunnen wonen en werken in een leefbaar klimaat.

De online informatiebijeenkomst start om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 20:45 uur. Wethouder Harrie Rietman: “Dat we over moeten stappen naar duurzame energie is bekend. En dat we daarbij zonneparken én windmolens nodig hebben ook. Dit willen we samen met onze inwoners doen. Samen werken aan een duurzaam Zwartewaterland.”

De online informatiebijeenkomst is de start van het participatietraject over duurzaamheid in gemeente Zwartewaterland. Tijdens de online informatiebijeenkomst wil de gemeente haar inwoners vertellen over windmolens, windparken en zonne-velden. Voor welke opgave staan we? En hoe zit dat nou met windenergie en zonneparken? Wat is het verschil tussen een erf- en windmolen of een zonnepark? Wat levert het op? En welke richtlijnen zijn er? Allemaal vraagstukken die aan bod komen tijdens de online informatiebijeenkomst. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden voor de online informatiebijeenkomst kan tot 22 maart via onze website, www.zwartewaterland.nl/energie-klimaat. Tijdens de online informatiebijeenkomst hebben inwoners de gelegenheid om vragen te stellen via de chat. Een aantal vragen wordt tijdens de bijeenkomst beantwoord. De overige vragen en antwoorden worden begin april gedeeld via de website. De bijeenkomst is ook online terug te kijken via de website, www.zwartewaterland.nl/energie-klimaat.

De gemeente Zwartewaterland wil graag in gesprek met haar inwoners en ondernemers over Duurzame thema’s. Daarom organiseert de gemeente Zwartewaterland DuurzaamheidsTafels. Dit is het vervolg op de online informatiebijeenkomst. Per tafel kunnen zo’n 10 tot 15 personen (online) deelnemen en praten over zonneparken en windmolens. Aanmelden of het stellen van vragen kan door een e-mail te sturen naar duurzaam@zwartewaterland.nl. Als er meer aanmeldingen per tafel binnenkomen, dan worden er meerdere DuurzaamheidsTafels georganiseerd. Iedereen mag meepraten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500