Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bente doet mee aan Voice Kids: ‘daarvoor nooit zangles gehad’

Geplaatst op: 27 maart 2021

Toen ze zich inschreef voor The Voice Kids had Bente van der Steeg (12) uit Genemuiden nog nooit een zangles gehad, maar toch heeft ze The Blind Auditions gehaald. Komende vrijdag is ze te zien op televisie.

Begin 2020 gaf ze zich op voor de zangwedstrijd van RTL4. “Vorig jaar maart had ik de eerste voorronde waarbij ik een filmpje moest insturen. Voordat je mee kan doen op televisie, heb je eigenlijk al zes voorrondes achter de rug. Die zijn niet alleen in Hilversum, er was ook een voorronde via videobellen vanuit huis”, vertelt Bente.

Uiteindelijk was ze van maart tot en met oktober 2020 druk in de weer met voorrondes. “In november ging ik voor de eerste keer naar Hilversum, we kregen daar ook zanglessen. Die had ik daarvoor nooit gehad. Dat muzikale zit er wel van kleins af aan in, toen ik 5 was begon ik met vioolspelen”, zegt Bente. “Op een schoolavond en wat jamesessies in d’ Overtoom na, heb ik verder nooit echt meegedaan aan een talentenjacht. Maar het is echt een hele leuke ervaring.”

In december had ze alle voorrondes succesvol afgerond en mocht ze naar Hilversum voor de tv-opnames die vrijdag worden uitgezonden. “De begeleiding in aanloop naar zo’n uitzending is heel goed”, vertelt moeder Brenda. “De kinderen worden goed voorbereid, er is een generale repetitie en een psycholoog staat de deelnemers bij”, vult ze aan. Toen Bente het podium besteeg voor de tv-opnames, had ze ook geen zenuwen: “Het was heel laat op de avond, ik was de laatste kandidaat tijdens de opnamedag. ’S middags had ik wel zenuwen, maar toen de opnames begonnen had ik er echt zin in!”, vertelt de deelneemster enthousiast.

Vrijdag werd duidelijk dat ze meedeed. Sinds maart vorig jaar heeft ze niets mogen zeggen tegen anderen over haar deelname. “Het scheelt dat anderen niet weten dat je meedoet, daardoor is het eenvoudiger om het stil te houden. Soms heb ik wel lessen op school gemist, toen heb ik maar gezegd dat ik ziek was. Want klasgenoten vroegen zich op een gegeven moment wel af, waarom ik zo vaak weg was”, lacht ze.

Vrijdag zal duidelijk worden of Ilse de Lange, Sanne (Miss Montreal), rapper Snelle of Ali B de stoel omdraait. In dat geval is Bente dus door naar de ‘battles’. Zelf weet ze natuurlijk al hoe haar auditie is verlopen: “Maar ik mag er nog niets over verklappen. Vrijdag begint om 20.00 uur de uitzending, kijken dus.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500