Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden smult weer van verse Hollandse Nieuwe (video)

Geplaatst op: 19 juni 2021

Ook de Hollandse Nieuwe van Timmerman valt in de smaak. Vanmorgen waren de eerste haringliefhebbers al te vinden op het Havenplein.

Het is elk jaar weer een spannende wedloop voor de haringvissers en Nederlandse haringgroothandelaren om tijdig de vangst van goede kwaliteit aan land te krijgen, te kunnen kopen en verwerken en om op tijd alle vishandels in Nederland te kunnen beleveren. Men blijft immers afhankelijk van de natuur die moet meewerken voor de kwaliteit en het blijft een kwestie van wilde jacht.

De maatjesharing komt deze weken per schip de haven van Noorwegen, Denemarken en Schotland binnen en wordt daar verwerkt voor de Nederlandse handel. Ook dit jaar is men de uitdaging weer aangegaan om met man en macht voldoende Hollandse Nieuwe beschikbaar te hebben om het seizoen te kunnen starten. En dat is weer gelukt. Sinds deze week kan er weer volop geprofiteerd worden van de lekkernij uit de zee.

 

 

 

Gepubliceerd door Pieter Polman
Van Dijk Containers 500