Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeenteraad vindt ‘fietsstraat’ Zwolse Steeg niet genoeg

Geplaatst op: 2 juli 2021

De pas aangekondigde fietsstraat op de Zwolse Steeg staat alweer ter discussie. De gemeenteraad vindt de maatregelen niet ver genoeg gaan. Wethouder Slingerland gaat daarom onderzoeken of een vrijliggend fietspad toch nog mogelijk is.

CDA’er Riezebosch stelde vragen over het bericht dat de gemeente de Zwolse Steeg veiliger wil maken. Hij vreest dat een fietsstraat geen goede oplossing is. “Zwaar landbouwverkeer en voertuigen van de tapijtindustrie blijven de weg straks gebruiken. Fietsers denken dat ze veilig zijn, maar zijn dat niet.”
Ook volgens Slingerland is een fietsstraat de tweede beste oplossing. Hij wijst op de veel hogere kosten, die hij schat op zeker 150.000 euro. Bovendien komt er een subsidie van 27.000 euro van het Rijk in gevaar. Dat wil namelijk dat de schop dit jaar nog in de grond gaat.

Alfred Beens vindt dat die bijdrage niet de doorslag mag geven. Hij vraagt daarom of het College nog een keer goed naar de mogelijkheden wil kijken. De meeste partijen sluiten zich daarbij aan.

Een vrijliggend fietspad zou volgens de gemeente lastig zijn, omdat er weinig ruimte is. Op het lange rechte stuk is die ruimte er mogelijk wel. Een alternatief zou daarom kunnen zijn dat daar een pad komt en dat de weg verderop weer een fietsstraat wordt.
Slingerland denkt niet dat de oplossing zorgt voor sluipverkeer op andere wegen. Hij denkt juist dat veel automobilisten nu voor de provinciale weg gaan kiezen, omdat de snelheid uit de Zwolse Steeg gaat.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500