Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub gaat voor een knalseizoen

Geplaatst op: 21 augustus 2021

Sportclub begint in ieder geval knallend aan een nieuw seizoen.

Met een paar stevige carbidknallen luidde Sportclub Genemuiden zaterdagochtend het nieuwe voetbalseizoen in. Een oefenduel tegen Go-Ahead Kampen is daarvan vanmiddag het eerste vervolg. Uiteindelijk moet de start leiden tot een lang seizoen waarin Sportclub Genemuiden om de prijzen mee gaat doen, zegt trainer Rene van der Weij. “Een ploeg of zes gaan het uitmaken. Als we fit blijven, kunnen we een eind komen.” 

De presentatie van de eerste selectie staat bij Sportclub al jarenlang op het programma. Vaste presentator Flip Visscher babbelt wat met de nieuwe spelers die steevast worden vervoerd in jaloersmakende auto’s van sponsor Pouw. Ze komen daarna steevast met verwachtingsvolle boodschappen. En dat was dit jaar niet anders.

“Hopelijk laten we de ellende achter ons…”, opende Flip Visscher de debatten, verwijzend naar de afgelopen twee niet afgemaakte seizoenen. Tot frustratie van onder meer Rene van der Weij. Die is gebrand op prestaties. “Maar dat ben ik al 2,5 jaar en dat lukt niet omdat het seizoen niet wordt afgemaakt”, aldus Van der Weij, die met een jonge selectie aan de jaargang begint. Ook het samenstellen van de selectie was dit jaar lastig. “Omdat je weinig wedstrijden speelt, bepaal je eigenlijk op gevoel met wie je verder gaat. En als er geen wedstrijden zijn, is ook scouten lastig. Nieuwe spelers komen dus vooral uit je netwerk.”

Een van de nieuwelingen is Osama Ben Kaddour, een voormalig ploeggenoot van Boutzamar bij Cambuur. Hij is ‘positief verrast’ door Genemuiden. “Ik dacht gezien de faciliteiten dat de club veel hoger zou spelen. Als je ziet wat voor selectie we hebben, dan moeten we met dit team hogerop kunnen. Ik moet daarbij voor de creativiteit zorgen.”

Voor een andere nieuweling, Thijs Dekker, begint de kennismaking met Genemuiden ongelukkig. Hij braak in de eerste training een middenvoetsbeentje. “Ik dacht eerst dat ik door mijn enkel ging, maar uiteindelijk bleek deze breuk. Komende week mag ik beginnen met trainen”, aldus Dekker, die zijn opleiding bij Go-Ahead Eagles genoot. Hij speelde daar ook een aantal wedstrijden in het eerste, maar bij gebrek aan perspectief koos hij uiteindelijk voor een opleiding en het amateurvoetbal.

Ook doelman Hidde Streutker is nieuw, hij voegt zich bij broer Jens die al een aantal seizoenen naar Genemuiden afreist. Verder werden zaterdag Genemuidenaren Hadde Pleijsier, Nathan Bos en Martijn Eenkhoorn gepresenteerd. Zij hopen vooral op speelminuten. Die kans is zeker in het begin van het seizoen best groot, want Sportclub kampt met vijf blessuregevallen. En dat heeft volgens Van der Weij ook met de coronajaren te maken. “We hebben veel kleine pijntjes en die moeten niet erger worden, want dan wordt het krap. We moeten de komende tijd goed op elkaar letten.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500