29 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub met overwinning naar start seizoen

Geplaatst op: 21 augustus 2021

Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag het voorlaatste oefenduel voor de competitiestart met 2-1 van Go-Ahead Kampen. Ondanks de overwinning overtuigden de groen-witten niet. Volgende week tegen RKAV Volendam moet blijken hoe de ploeg van trainer Rene van der Weij er werkelijk voor staat. Tussendoor speelt Sportclub nog tegen SVI.

Sportclub en de gasten uit Kampen vermaakten het behoorlijk talrijke publiek zaterdag bepaald niet. Vooral voor rust viel er weinig te beleven op Sportpark de Wetering. Beide ploegen kwamen nauwelijks tot geslaagde combinatie laat staan kansen.

De besten waren wel voor Genemuiden. Velda raakte twee keer de paal: uit een knap schot en via een vrije trap. Verder kopten Van de Wetering en Streutker een keer naast en probeerde nieuweling Osama Ben Kaddour het met wat individuele acties.

Na rust kwam er wat meer leven in de brouwerij, al was dat aanvankelijk vooral aan Go-Ahead Kampen te danken. Oudgediende Draganovic kreeg een goede kans en de Kampenaren hadden ook het beste van het spel. Helemaal verwonderlijk is dat niet. De eersteklasser heeft ambities en speelt onder meer topamateurvoetballers als Nick Kuipers, Dennis van der Wal en Kees Tol.

Toch was het Sportclub dat de voorsprong pakte. Na een mooie combinatie door het midden schoof Ben Kaddour de 1-0 binnen. Tien minuten later liet Volendammer Tol zien dat hij zijn torinstinct nog niet kwijt was: 1-1. Daarna leken de Kampenaren voor de 1-2 te gaan, maar uiteindelijk was het toch Streutker die uit een corner de 2-1 voor Genemuiden binnen knikte.