Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stadswandeling met dialectverhalen

Geplaatst op: 9 september 2021

Ook in de petroleumkelder zijn presentaties te zien tijden Open Monumentendag Foto Joke Veldman

Op Open Monumentendag zaterdag houdt de Gӕllemuniger Taelkrink een stadswandeling door Genemuiden, waarbij op bepaalde punten korte streektaalverhalen worden voorgelezen.

De wandeling voert langs een aantal van de onlangs geplaatste ANWB-bordjes bij historisch interessante plaatsen en natuurlijk sluiten de verhalen daarop aan.

De wandeling start om 10.30 uur vanaf ’t Olde Staduus en zal een uur tot anderhalf uur duren. Deelname is gratis. Omdat er maar een beperkt aantal personen mee kunnen wandelen is opgave vooraf verplicht. Dat kan met een mailtje aan janniebakker@genemuiden.info. In de mail graag alle namen vermelden van degenen die mee willen wandelen. De eerste 30 aanmeldingen zullen worden gehonoreerd.

Het Historisch Centrum is ’s middags geopend. Hier is, naast de vaste collectie, de expositie ’75 jaar vrijheid’ te zien. Bij Galerie De Diek, exposeert Marinus Burgmeijer in een van de oudste huisjes van Genemuiden. Bezoekers zijn daar welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

In ’t Olde Staduus kan iedereen de expositie ‘Kunst en corona’ aanschouwen met verschillende kunstvormen rond dit thema door plaatselijke kunstenaars.

In de petroleumkelder -in de dijk tussen de binnen- en buitenhaven- zijn presentaties te zien van het Tapijtmuseum, het Historisch Centrum en het stoomgemaal d’Olde Mesiene. Het bijzondere rijksmonument is de hele dag geopend.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500