27 april 2024 t’ Olde Staduus

Volle winst Sportclub op de Dijk

Geplaatst op: 13 september 2021

Sportclub Genemuiden was zaterdag ook in het duel tegen ASV de Dijk spekkoper. Na de mooie overwinning op Swift een week eerder kende de derde wedstrijd van deze competitie opnieuw een goed einde, met een 1-0 overwinning op de Amsterdammers lijkt de weg naar boven ingezet.

Allemaal even gemakkelijk ging het niet tegen de Dijk, al was de start goed te noemen. Lars Miedema en Rens van Benthem kwamen al vrij snel in scoringspositie maar mede door de inzet van Max Klink bleef een vroege achterstand ASV de Dijk bespaart.

Toch lukte het SC Genemuiden nog om voor rust op een 1-0 voorsprong te komen, Door geklungel in de Amsterdamse verdediging, was het Rens van Benthem die de bal na een verre ingooi van Bart Jan Brouwer Sportclub in de 30e minuut op een 1-0 voorsprong zette.

Het door de regen gegeselde publiek ging er nog maar eens goed voor zitten, Sportclub Genemuiden was veelal de bovenliggende partij dat ASV de Dijk niet veel gunde. Toch liep het op de één of andere manier niet bij de thuisclub, daardoor bleef bij de Dijk de hoop leven op die ene kans die misschien zou gaan komen. Gelukkig bleef dit moment de groen- witten bespaart.

Sportclub Genemuiden draaide moeizaam en kon maar moeilijk iets creëren. Een vrij trap van Kay Velda op slag van rust had de marge nog kunnen vergroten, maar die zag zijn geplaatste schot maar net naast gaan.

Na rust werd het er allemaal niet beter op, met fysieke kracht probeerden de Amsterdammers SC Genemuiden het leven zuur te maken. Drie gele kaarten waren het vervolg, daar waar een rode kaart ook niet misstaan had. Een overtreding op van Benthem binnen het strafschopgebied zat dicht tegen een strafschop aan, maar de arbiter van dienst zag dit anders.

Doelpunten zouden er in het verdere verloop van het duel dan ook niet vallen, het bleef bij de ene treffer van Rens van Benthem. Maar deze treffer bezorgde Sportclub Genemuiden wel de 2e overwinning op rij.

SC Genemuiden – ASV de Dijk 1-0 (1-0).

Scheidsrechter: Dhr. E. van der Vaart
Ass. Scheidsrechter: Dhr. D.B. Vloedgraven
Ass. Scheidsrechter: Dhr. P. Roos