Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Schoolgebouw Jan van Arkelstraat wordt wooncomplex

Geplaatst op: 23 september 2021

Het voormalige schoolgebouw aan de Jan van Arkelstraat heeft een nieuwe eigenaar. Aannemer Karst van Dalfsen van Van Dalfsen Bouw BV gaat er een wooncomplex ontwikkelen. “Een mooie nieuwe bestemming”, zegt wethouder Maarten Slingerland. “Met de opbrengst kunnen we andere gemeentelijke panden extra ondersteunen en verduurzamen.”

De gemeente zette het schoolgebouw uit 1982 voor de zomer in de etalage. Iedereen kon hierop inschrijven. Daarbij stelde de gemeente een aantal voorwaarden. “Zo moet er meer groen komen en een aantrekkelijke aansluiting op de openbare weg”, legt de wethouder uit. “Verder mag het gebouw niet hoger worden dan twee bouwlagen met een kap en moeten toekomstige bewoners parkeren op eigen terrein. Alle inschrijvers moesten hiermee dus rekening houden.”

In totaal schreven acht partijen in. Karst van Dalfsen was de hoogste bieder die ook aan de gemeentelijke criteria voldeed, zo maakt de gemeente nu bekend. Van Dalfsen wil appartementen maken op deze locatie. “We gaan eerst goed kijken of het gebouw goed genoeg is om te laten staan”, aldus de ondernemer. “Dat is voor de buurt ook het meest plezierige. Misschien nog een kleine uitbouw aan de achterkant, maar daarvoor moeten we echt eerst naar de tekentafel.”

De gemeente wil meewerken aan een bestemmingsplanwijziging voor maximaal 15 appartementen. Wethouder Slingerland is erg blij met de verkoop. “Het pand staat namelijk al sinds 2017 op de lijst met te verkopen vastgoed van de gemeente. Het krijgt nu een goede invulling. Dat is positief voor alle partijen: de buurt, de ondernemer en de gemeente.”

Huidige huurders blijven voorlopig

De zittende huurders, zoals het consultatiebureau, kunnen voorlopig blijven zitten. “Zodra Van Dalfsen zijn plannen concreet heeft en wil uitvoeren, gaan we samen met de huidige partijen kijken naar de mogelijkheden”, aldus de wethouder. “Maar voordat het zover is, ben je zomaar 2 jaar verder.”

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500