Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vaartweg Hasselt langer gestremd dan gepland

Geplaatst op: 24 september 2021

De Vaartweg is langer gestremd dan vooraf was verwacht. “Helaas houdt de verkeershinder iets langer aan dan verwacht. In verband met de lagere nachttemperaturen is het noodzakelijk om de Vaartweg de komende twee weekenden nog dicht te houden. Op maandagochtend om 6:00 uur is de weg weer open”, laat de gemeente weten: “De werkzaamheden aan de Vaartweg vorderen gestaag en verlopen globaal volgens planning.”

Komende vrijdag en zaterdag wordt de kleurcoating aangebracht op het asfalt van de Vaartweg tussen de kruisingen Buiten de Venepoort en Telvorenstraat. Deze coating moet uitharden en dat duurt bij lagere nachttemperaturen iets langer. Dit heeft als gevolg dat het weggedeelte tussen Buiten de Venepoort en Telvorenstraat tot maandagochtend 27 september 6:00 uur dicht blijft. Het weekend daarna wordt de kleurcoating aangebracht op het weggedeelte tussen de kruising Telvorenstraat en de Zandvoortweg. Dit wegvak is dan afgesloten tot maandag 4 oktober 06:00 uur.

Update planning werkzaamheden tot en met maandag 4 oktober

  • Tot en met maandagochtend 27 september 06:00 uur:
    Afsluiting van de Vaartweg tussen de kruisingen met de Buiten de Venepoort en de Telvorenstraat. Doorgaand verkeer over dit weggedeelte van de Vaartweg is dan niet mogelijk.
  • Maandag 27 september tot en met maandagochtend 4 oktober 06:00 uur:
    Afsluiting van de Vaartweg tussen de kruisingen met de Telvorenstraat en de Zandvoortweg. Deze afsluiting vindt dagelijks plaats van 19:00 uur tot de volgende ochtend 06:00 uur. Overdag worden verkeersregelaars ingezet en kan verkeer over de Vaartweg de werkzaamheden om en om passeren. De oversteek van H. van Viandenstraat naar Burgemeester Malcorpslaan en vice versa is dicht.
    Vanaf vrijdag 1 oktober 19:00 uur wordt doorgewerkt tot zaterdag 2 oktober 16:00 uur en daarna moet de coating uitharden tot maandagochtend 4 oktober 06:00 uur. Verkeer op dit weggedeelte van de Vaartweg is in dit weekend zowel overdag als ’s nachts niet mogelijk.

Bushaltes lijn 70 vervallen
Connexxion de gebruikelijke routes niet rijden. Door de werkzaamheden aan de Vaartweg en werkzaamheden in de gemeente Zwolle rijdt lijn 70 vanaf de halte Hasselt centrum (Buiten de Venepoort), via een omleiding direct door naar Zwolle Isala. Alle overige bushaltes vervallen. Kijk voor de dienstregeling op www.connexxion.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500