Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub weer terug op aarde

Geplaatst op: 25 september 2021

Foto: Helmich Lubberts

De wedstrijd die Sportclub Genemuiden in Hoogeveen tegen HZVV speelde is er één om snel te vergeten. De groen- witte brigade van trainer René van der Weij had schijnbaar zijn dag niet en ging dan ook tegen een gretig voetballend HZVV met 2-0 ten onder.

Buiten de eerste 10 minuten van de wedstrijd mocht Sportclub Genemuiden nergens aanspraak op maken. Daar waar het een week eerder tegen streekgenoot Noordscheschut nog eer en meester was op de groene grasmat, kon men tegen HZVV geen moment een stempel op de wedstrijd drukken.

Sportclub Genemuiden hoogde slordig, leed veel balverlies en de ballen die werden gegeven kwamen veelal niet aan. Kansen werden er dan ook niet of amper gecreëerd, hierdoor had Sportclub het de gehele wedstrijd moeilijk. De eerste grote kans was dan ook voor HZVV, een vrije trap belande op de lat en was de eerste waarschuwing die door HZVV werd afgegeven. Luttele minuten later was het Sportclub Genemuiden die een mogelijkheid kreeg, maar Rens van Benthem zag zijn schot geblokt door doelman Rodney Rosink. Deze ene kans bleek illustratief voor het verdere verloop van het duel te zijn, het lukte Sportclub Genemuiden simpelweg niet om een vuist te maken en het HZVV moeilijk te maken.

Vlak voor het verstrijken van de 1e helft ging het dan ook mis, niet sterk ingrijpen van Sportclub kant leverde HZVV een strafschop op. Een strafschop waar HZVV-speler Sander Dzemidzic wel raad mee wist. Hij zette de thuisclub nog voor rust op een 1-0 voorsprong.

In de 2e helft zou het niet veel beter worden, de spirit ontbrak bij Sportclub en zou er in het verdere verloop van het duel ook niet komen. Dat vroege treffer in het begin van de 2e helft was de definitieve nekslag voor Sportclub Genemuiden, uitblinker Sander Dzemidzic die vlak voor rust de 1-0 al binnen schoot was ook de maker van het 2e doelpunt. Vanaf een kleine 20 meter haalde hij uit en doelman Hidde Streutker had opnieuw het nakijken. Het was diezelfde Streutker die in het verdere verloop nog een aantal goede reddingen op de mat neerlegde. Daardoor bleef de schade beperkt tot slechts twee doelpunten.

HZVV – SC Genemuiden 2-0 (1-0).

Scheidsrechter: Dhr. J.I.R. Nelissen
Ass. Scheidsrechter: Dhr. A.H. van Bruggen
Ass. Scheidsrechter: Dhr. A. van der Meer

Toeschouwers: 275

Scoreverloop: 45. Sander Dzemidzic 1-0 (penalty), 49. Sander Dzemidzic 2-0.

Gele kaart: 15. Lorenzo Valente, 41. Alex Zomer (HZVV), 15. Arend van de Wetering, 45. Rick Doorn, 58. Jens Jurn Streutker (SC Genemuiden).

Opstelling HZVV: Rodney Rosink, Tim Riksman, Alex Zomer, Yannick Manusiwa, Daan Wijma, Lorenzo Valente, Noah ten Brinke, Jan Hup (87. Jorn Ballast), Sander Dzemidzic, Walter Dias Nzasi, Jesse van Dalen (78. Justin Lambers).

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Nick Buitink, Jens Jurn Streutker, Rick Doorn (71. Sijmon Eenkhoorn), Matthias Breman, Bart Jan Brouwer (60. Noureddine Boutzamar), Lars Miedema, Osama Ben Kaddour, Arend van de Wetering, Rens van Benthem (84. Ryan van Lente), Kay Velda.

Overige uitslagen in de regio:

’S Heerenbroek – VHK Sint Jansklooster: 4 – 0

DESZ Zwartsluis – De Weide Hoogeveen: 2-3

SV Ens – SV Belt-Schutsloot’77: 3-3

VV Hulshorst – Olympia’28 Hasselt: 2-2

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500