Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stichting Wielerpromotie tevreden over 49e editie Omloop

Geplaatst op: 27 september 2021

Foto: Henk Kuik

Stichting Wielerpromotie Genemuiden kijkt terug op geslaagde “49e L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel” met mooie vierde plek voor Joelle Eenkhoorn

Zaterdag stond alweer de 49e editie van de “L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel” op het programma. Ongeveer 450 wielrensters en wielrenners hadden zich in Genemuiden gemeld om in 3 categorieën hun wedstrijden af te werken.

Om 9.00 uur vertrokken de nieuweling-meisjes en de junior-dames, vanaf het terrein van HEUTBOUW, voor hun gezamenlijke wedstrijd om de “Grote Prijs Anna van der Breggen”. Met lekker zacht weer aan de Sisalstraat werd gestart met de Junior-vrouwen en de Nieuweling-meisjes. De koers bleef richting Blokzijl lang gesloten. Geen echte aanvallen dit jaar. Wel vielen er gaten door een valpartij nabij Sint Jansklooster welke resulteerde in wat schaafwanden bij een aantal deelneemsters. Dit wedstrijdverloop zou men later op de dag nog tweemaal zien. Even leek de wind vat te krijgen op het langzaam uitdunnende peloton. Het peloton brak in tweeën uiteen met Joelle Eenkhoorn van de wieleververeniging NWH in de eerste groep. Na Sint Jansklooster, met een lekker briesje, in de rug kwamen de twee groepen weer tezamen. Het weer was te zacht om echt zijn stempel te drukken op de koers. Dit leidde uiteindelijk tot een massasprint in de straten van Genemuiden. Scarlett Souren drukte bij de Junior-dames als eerste haar voorwiel over de eindstreep en haar zus Nikki Souren deed ditzelfde bij de Nieuweling-meisjes. Joelle Eenkhoorn behaalde een mooie 4e plek aan de Nijverheidstraat.

Om 12.00 starten de nieuwelingen voor hun koers. Ook hier werd hard gekoerst maar bleef uiteindelijk het gehele peloton tot in de straten van Genemuiden bij elkaar. De Nieuwelingen reden dezelfde route als de dameskoers. Via Hasselt en Zwartsluis een mooie route door de kop van Noordwest Overijssel. Ook hier brak het grote peloton niet in stukken, zoals normaal in het voorjaar wel vaak het geval is tijdens deze koers. Veel van de jonge coureurs konden het hoge tempo vooraan niet bijbenen waardoor ze de groep moesten verlaten. Julian Vergouw sprintte uiteindelijk, met een nog 60 man groot peloton, naar de eindoverwinning.

De junioren in de leeftijdscategorie 17-18 jarigen vertrokken om 15.00 uur voor hun koers. Diverse mooie passages in de Weerribben zorgden ervoor dat het peloton in enkele groepen verbrokkelde mede door conditieverschil en de afstand van de koers. Op de dijken van Kuinre richting Vollenhove werd stevig doorgereden met een groot peloton. De koers brak nooit echt open. Ook hier kon de wind niet het wedstrijdverloop bepalen met als gevolg dat een grote groep renners richting de finale ging. Het talrijke publiek langs de kant ontving Roan Konings met luid applaus op de streep als winnaar van de 49e editie van de “L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel”.

Stichting wielerpromotie Genemuiden is blij met de vier winnaars. Voorzitter Jan Bos geeft aan dat hij blij is met het koersverloop en blij met alle complimenten die hij deze dag heeft ontvangen. “Mooi parcours”, “sterk deelnemersveld”, “geweldige organisatie”, “organisatie staat als een huis”, etc etc. Complimenten waar je warm van wordt geeft Jan Bos aan, het kan ook anders. Jan Bos geeft deze complimenten ook direct door aan sponsoren en alle betrokken vrijwilligers. Zonder hen hadden we dit niet kunnen organiseren. Jan Bos kan nu al uitzien naar volgende jaar. Volgend jaar kent de “L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel” namelijk een jubileum. Dan zal namelijk alweer de 50e editie worden georganiseerd. Waarschijnlijk zal deze jubileumeditie worden verreden op zaterdag 2 april 2022.

Uitslagen;

Junioren; 1. Roan Konings 2. Joren de Gruijter 3. Max Mosmuller

Nieuwelingen; 1. Julian Vergouw 2. Chris Kisters 3. Thom van der Werff

Junior-vrouwen; 1. Scarlett Souren 2. Babette van der Wolf 3. Cecilia van Zuthem

Nieuweling-Meisjes; 1. Nikki Souren 2. Merel Hartog 3. Puck Langenbarg

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500