Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bilder: ‘Groen licht voor 180e editie Biestemerk’

Geplaatst op: 27 september 2021

Archieffoto Erik Eenkhoorn

De Biestemerk kan dit jaar gehouden worden. Dat meldt burgemeester Bilder aan Genemuiden Actueel. “De kermis en de markt kunnen zonder meer doorgaan. Met de horeca moet nog afstemming plaatsvinden. Met hen gaan we kijken hoe we het één en ander kunnen organiseren”, aldus de burgemeester.

De derde dinsdag van oktober is voor veel inwoners van de Tapijtstad één van de hoogtepunten in het jaar. Naast de markt en de kermis is het ook een traditie om de eerste kop snert van het winterseizoen te eten. Sinds het jaar 2001 is Biestemerk niet meer zoals daarvoor. Dit was in het jaar dat er mond- en klauwzeer uitbrak in Nederland. Hierdoor was het niet meer toegestaan om vee bij elkaar te brengen in het centrum.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500