Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente staat open voor ‘corona-polsbandjes’

Geplaatst op: 30 september 2021

De gemeente staat open voor alternatieven voor de corona-app, zoals polsbandjes waar onder meer de gemeente Zwolle mee werkt. Dat antwoordde burgemeester Bilder donderdag in de gemeenteraad op vragen van BGZ. “Als het in Zwolle kan, waarom zou het dan hier niet kunnen”, aldus Bilder.

Of het inderdaad op polsbandjes uitdraait, is nog niet zeker. De gemeente praat komende week met de horeca in Zwartewaterland. “Dan zoeken we een oplossing die voor ons passend, en voor de horeca werkend is. De horeca is het afgelopen anderhalf jaar onevenredig zwaar getroffen door de maatregelen en wij doen alles om hen die moeilijke tijd door te helpen.”

BGZ stelde de vragen onder meer met het oog op de aanstaande Bokkentocht in Zwartsluis. Met een polsbandje hoeven deelnemers dan niet bij elke horecazaak weer de corona-app te laten zien.

Tamme Spoelstra vroeg zich nog af of er in Zwartewaterland onrust is over die pas. Volgens Bilder is er discussie, maar verloopt verder alles ‘volkomen rustig’. Bastiaan Tamminga van BGZ krijgt wat dat betreft andere geluiden uit zijn achterban, meldde hij.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500