Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roken bij De Meente binnenkort verboden voor personeel en bezoekers

Geplaatst op: 1 oktober 2021

Woonzorgcentrum De Meente is vanaf 1 januari 2022 rookvrij voor medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. De zorgorganisatie sluit daarmee aan bij het Nationaal Preventie Akkoord van de overheid en bij de maatschappelijke beweging naar een rookvrije generatie.

De overkoepelende zorgorganisatie IJsselheem wil dat iedereen gezond kan werken en leven. Vanaf 1 januari 2022 mogen medewerkers, vrijwilligers en bezoekers daarom niet meer roken in de gebouwen en op de terreinen. Bewoners van de locaties kunnen eventueel (blijven) roken op hun eigen kamer of appartement, op hun balkon, of buiten.

Karin Leferink namens de Raad van Bestuur van IJsselheem: “Cliënten wonen bij ons. Dat maakt dat een rookvrij beleid op onze locaties voor hen genuanceerder ligt. Belangrijkste uitgangspunten van ons beleid zijn dat bewoners van locaties de ruimte en gelegenheid hebben om te roken, maar dat er tegelijkertijd een gezonde leef- en werkomgeving wordt gegarandeerd voor andere cliënten, vrijwilligers, medewerkers en bezoek. We zijn hierover goed in gesprek met onze (Centrale) Cliëntenraad en Ondernemingsraad, maar bijvoorbeeld ook met een klankbordgroep binnen onze organisatie.”

Karin laat tot slot weten dat de invoering van het rookvrij beleid geen oproep is aan medewerkers om te stoppen met roken. “Maar we weten dat een deel van de medewerkers wel die wens heeft, en dat sommigen daarin ondersteund willen worden. Die ondersteuning bieden we uiteraard, bijvoorbeeld met nicotinepleisters of uitleg over de rookpoli van Isala. Ook brengen we deze maand Stoptober onder de aandacht met filmpjes, posters en flyers. Zo volgen we één van onze medewerkers die meedoet aan de landelijke stoppoging. Stoppen is niet makkelijk, we hopen het zo met elkaar een stukje makkelijker te maken.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500