Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Vogelaar in teken van Kinderboekenweek

Geplaatst op: 7 oktober 2021

De Kinderboekenweek op OBS De Vogelaar is op een ludieke manier geopend. De kinderen en leerkrachten waren woensdag allemaal als een beroep verkleed, want de Kinderboekenweek heeft dit jaar als thema ‘Worden wat je wilt’.

Corina Brink vertelt namens de school: “De leerkrachten gingen echter allemaal dingen meten; de stewardess wilde meten hoelang het van Schiphol naar New York was, de dierenarts wilde weten hoe lang de hond was en de boerin wilde weten hoeveel melk haar koe gegeven had. Maar wat had dit nou met lezen te maken? Gelukkig maakte een agent een einde aan het meten. Zij legde uit, dat we deze week ‘leesmeters’ moeten gaan maken. Daarvoor hangt er in alle groepen een leesmeter, waarop bijgehouden kan worden hoeveel minuten er gelezen wordt. Lukt het alle groepen om voor de herfstvakantie de finish te halen? De kinderen zijn inmiddels enthousiast aan de slag gegaan.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500