Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gratis uw verkeerskennis opfrissen?

Geplaatst op: 15 oktober 2021

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Zwartewaterland.

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. In 2 bijeenkomsten van 2 uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie Overijssel.

1e bijeenkomst: vrijdag 12 november 2021 van 10.00 tot 12.00 uur

2e bijeenkomst: vrijdag 19 november 2021 van 10.00 tot 12.00 uur

Locatie: Verenigingsgebouw ‘d Overtoom, Grutto 1, 8281 ES Genemuiden

Deelnemers worden op beide dagen verwacht.

De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. Neem gerust uw buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee, mits vooraf aangemeld. VVN biedt daarnaast een individuele praktijkrit aan in de auto van de deelnemer. Hiervoor wordt een eigen bijdrage van € 15,00 gevraagd. “Met een ritbegeleider maakt u een rijvaardigheidsrit van ca. 40 minuten. De praktijkrit is er om u tips en adviezen te geven ten aanzien van uw rijvaardigheid. U kunt door deelname uw rijbewijs niet verliezen. Verdere informatie hierover ontvangt u na aanmelding”, aldus VVN.

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN u direct aan te melden via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Zwartewaterland. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer en of u wilt deelnemen aan de praktijkrit.

Bel voor meer informatie naar: 0575 – 510 144. U ontvangt 1 week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500