Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brandweer Genemuiden zoekt nieuwe vrijwilligers

Geplaatst op: 18 oktober 2021

Brandweer IJsselland is weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vandaag is de campagne #watdoejijover4minuten gestart. Tot en met 26 november kan er gesolliciteerd worden naar de functie van brandweervrijwilliger voor een brandweerpost bij jou in de buurt.

Brandweer IJsselland zoekt vrijwilligers voor onder andere de posten Genemuiden en Zwartsluis.

Brandweer IJsselland schrijf in een persbericht: “Het brandweervak is veelzijdig. In slechts een paar minuten tijd kan de dag van een brandweervrijwilliger er compleet anders uitzien. Werken bij de brandweer brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Zij mogen altijd een beroep op je doen. In slechts een paar minuten tijd kan jouw dag er heel anders uitzien. Je laat al het werk vallen, want iedere seconde telt en jij bent degene die het verschil kan maken. Samen met je brandweercollega’s doe je ontzettend belangrijk werk, werk om trots op te zijn.”

Op 8, 9, 10 en 11 november organiseert de brandweer informatieavonden voor belangstellenden. Daar wordt meer informatie gegeven over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn. De informatieavonden starten om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur.

Maandag 8 november in de kazerne van Steenwijk, Vendelweg 3

Dinsdag 9 november in de kazerne van Zwartsluis, Zomerdijk 41a

Op https://www.brandweer.nl/ijsselland/werken-bij/ is alle informatie te vinden. Vanaf 18 oktober t/m 26 november kun je solliciteren op de functie van brandweervrijwilliger voor de post bij jou in de buurt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500