Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

College positief ten opzichte van ontwikkeling Zevenhont Midden

Geplaatst op: 28 oktober 2021

Het college van de gemeente Zwartewaterland staat onder voorwaarden positief tegenover de voorgenomen ontwikkeling van bedrijventerrein Zevenhont Midden. Daarom wordt de gemeenteraad voorgesteld een principe besluit tot medewerking te nemen. De raad bespreekt het voorstel vanavond.

Zevenhont Midden is het gebied dat ontstaat tussen het bestaande Zevenhont en het nieuw te ontwikkelen gebied Zevenhont Zuid (uitbreiding van Vebe). Het gebied heeft nu een agrarische bestemming. Projectontwikkelaar Heutinkgroep wil deze bestemming omzetten naar een bedrijfsbestemming.

Het gebied moet grotendeels plaats bieden aan het eigen bouwbedrijf. In de ontwikkeling van dit gebied trekken Heutinkgroep en Vebe waar mogelijk samen op.

Door de voorgenomen ontwikkeling ontstaat de mogelijkheid een extra infrastructuur te realiseren waardoor er een betere afwikkeling van het verkeer van en naar het bedrijventerrein ontstaat. De rotonde ter hoogte van autobedrijf Naberman wordt hiermee ontlast.

De voorgenomen ontwikkeling zorgt voor een passende invulling van de groene zone tussen het bestaande Zevenhont en Zevenhont Zuid, die ontstaat door de komst van Vebe.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500