Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente in gesprek met scholen, kerken en horeca over Covid-19

Geplaatst op: 29 oktober 2021

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt snel toe. Ook in de gemeente Zwartewaterland. “We zien een kleine gemeenschap die hard is getroffen”, aldus burgemeester Eddy Bilder. “We gaan als gemeente in gesprek met verschillende organisaties. Zoals schoolbesturen, horeca en kerken. We willen met deze organisaties in dialoog om samen te kijken wat we kunnen doen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.”

“We zien om ons heen dat het aantal besmettingen harder oploopt dan in andere gemeenten. We maken ons hier zorgen over”, vertelt burgemeester Bilder. “De veiligheid en gezondheid van onze inwoners staat voorop. We doen daarom een klemmende oproep aan iedereen om zich aan de veiligheidsmaatregelen van de Rijksoverheid te houden. Daarbij blijft 1,5 meter de meeste veiligheid geven.”

Alleen met die maatregelen kunnen we het aantal besmettingen terugdringen, benadrukt Bilder. “Blijf omzien naar elkaar. En neem je verantwoordelijkheid. Er is een groep is die zich wel wil vaccineren, maar waarbij het er nog niet van is gekomen. Ik roep hen met name op om dat alsnog te doen. Want alleen samen kunnen we het veilig houden.”

In samenwerking met diverse organisaties gaat de gemeente aan de slag om lokaal het aantal besmettingen terug te dringen. Zo wordt op dinsdag 2 november een tijdelijke testlocatie in d’Overtoom in Genemuiden geopend. Inwoners die dat willen, kunnen zich dinsdag 2 november laagdrempelig laten vaccineren bij de huisartsen in De Steenpoort in Genemuiden.

Bilder wil verder de mogelijkheid om te testen voor inwoners nog makkelijker maken. “In samenwerking met de horeca hebben we eerder een pop-up locatie voor Testen voor Toegang gehad. Daar is veel gebruik van gemaakt. We gaan onderzoeken of we samen met de horeca dit een vervolg kunnen geven. Daarnaast is het van belang dat de horeca, maar ook verenigingen en stichtingen met een kantine scherp blijft op de naleving van de regels.”

Met name in de thuissituatie vinden veel besmettingen plaats. Volgens Bilder moeten we er samen alles aan doen om besmettingen in de familiesfeer te voorkomen. Hij doet daarom en dringende oproep aan alle inwoners van de gemeente Zwartewaterland: “Doe alles wat in je vermogen ligt om verdere besmettingen te voorkomen. Ben je positief getest? Blijf dan ook echt thuis. Kom bovendien niet met grote groepen bij elkaar.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500