Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Majorettes pakken hoofdprijs in allereerste wedstrijd

Geplaatst op: 1 november 2021

De meiden van majorettevereniging Next Generation Hasselt zijn zaterdag beloond voor het trainingswerk afgelopen jaren. In het Groningse Musselkanaal pakten de meisjes een hoofdprijs bij de eerste wedstrijd waar zij aan deelnamen. Ze pakten de eerste prijs in de categorie Team Artistiek Programma Jeugd 2.

Na twee jaar hard trainen en veel geduld was het zaterdag eindelijk zover. De majorettevereniging is twee jaar geleden gestart. Vijf maanden na de start kwam de eerste lockdown. Er volgenden online lessen en hele koude buiten lessen maar deze acht meiden uit Hasselt en Genemuiden, in de leeftijd van 7 tot 12 jaar, hielden de moed er in.

Onder begeleiding van Christel en Wilma en heel veel ouders reisde het gezelschap af naar Oost-Groningen. De show met het Thema Aladdin viel goed in de smaak bij de jury. De meiden kregen een 7,9 voor hun presentatie. Een topprestatie als je voor eerst voor een groot publiek staat. Met 77,6 punten op hun juryrapport en een mooie beker konden de meiden trots terug naar huis.

Wie het ook leuk lijkt om met deze meiden mee te doen, en 6 jaar of ouder is, is welkom op donderdag tussen 16.00 en 17.00 uur. Je kan kijken maar ook direct meedoen met de lessen. De vereniging traint in Sporthal De Prinsenhof in Hasselt.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500