Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Janice van de Wetering (20) gaat voor zetel in gemeenteraad

Geplaatst op: 2 november 2021

Harrie Rietman is opnieuw kandidaat wethouder en Diederik Hoekman is de nieuwe lijsttrekker voor de PvdA Zwartewaterland bij de gemeenteraadsberkiezingen van 2022. Hoekman (42) uit Zwartsluis werd op een goedbezochte ledenvergadering unaniem gekozen als aanvoerder van de nieuwe lijst. Janice van de Wetering uit Genemuiden staat op de derde plek.

“Belangrijker nog is dat Diederik zijn sporen in het maatschappelijk leven al ruim heeft verdiend. Zo was hij één van de voortrekkers bij het project Buurkracht Barsbeek, waarin hij samen met een aantal buurtgenoten een voorbeeldproject heeft vormgegeven, bedoeld om duidelijk te maken hoe woningen verduurzaamd kunnen worden zonder dat dit de eigenaar voor onoverkomelijke uitgaven plaatst”, aldus Harrie Rietman, wethouder voor de PvdA in Zwartewaterland.

Daarnaast is Diederik Hoekman actief binnen DESZ, waar hij de training van een jeugdelftal voor zijn rekening neemt. Ook is hij ambassadeur van het glasvezelproject dat er voor zorgt dat nu de kernen van onze gemeente op razendsnel internet worden aangesloten.

Op de tweede plaats van de kandidatenlijst staat een bekende: Klaas Eenkhoorn, al een aantal periodes zittend raadslid. “Voor Klaas betekent raadslid zijn, dat je  in de eerste plaats een volksvertegenwoordiger bent. Hij beschikt dan ook over een groot netwerk in met name Hasselt en Genemuiden. Klaas maakt deel uit van het ombudsteam van de Partij van de Arbeid, een team waarop iedere inwoner, en zeker niet alleen PvdA-leden, een beroep mag doen, wanneer zij of hij verstrikt raakt in het woud aan overheidsregels”, aldus Rietman. “Hij slaagt er zo met regelmaat in om binnen de gemeenteraad aandacht te vragen voor zaken die voor onrust binnen de gemeenschap zorgen. De perikelen rond de gevaarlijke uitrit bij Breman in Hasselt zijn daar een goed voorbeeld van.”

Op de derde plaats ook een nieuw gezicht en de eerste vrouw op de lijst: Janice van de Wetering (20). Janice is in het dagelijks leven rij-instructeur en komt uit Genemuiden. Rietman: “Janice heeft het progressieve gedachtegoed niet van een vreemde, ze stamt af van Jan Bonthuis, die tussen 1935 en 1965 maar liefst drie decennia lang voor de SDAP en de PvdA deel uitmaakte van de Genemuider gemeenteraad en door een ieder bijzonder werd gewaardeerd en gerespecteerd. Betere referenties kun je eigenlijk niet meenemen bij je entree in de plaatselijke politiek.”

Rietman zelf staat onderaan de lijst van de Partij van de Arbeid. Hij geeft aan niet beschikbaar te zijn voor een plaats in de gemeenteraad. “Maar als de Partij van de Arbeid opnieuw in de gelegenheid komt om deel uit te maken van het college, dan ben ik de kandidaat-wethouder van de PvdA. Ik denk dat we met onze ervaring de afgelopen periode hebben aangetoond, ook in een tijd van politieke onrust, voor stabiliteit in het gemeentebestuur te kunnen zorgen. Maar goed, voor een plek in het college daar zijn zeker twee en liever nog drie zetels voor nodig!”

Astrid Dijkstra, die tot veler en zeker ook haar eigen verrassing deze periode weer terugkeerde in de raad, heeft aangegeven niet opnieuw een plaats in onze gemeenteraad te ambiëren. “Wel blijft ze, met al haar kennis en ervaring, beschikbaar om de nieuwe fractie met raad en daad terzijde te staan. De Partij van de Arbeid is trots op deze lijst, die ervaring afwisselt met een aantal frisse nieuwkomers. Deze lijst en het verkiezingsprogramma waar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd, moeten zorgen voor een sterke fractie en een krachtig links geluid vanaf de verkiezingen van maart 2022,” aldus Harrie Rietman.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500