Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Alberdine Kijk in de Vegte tweede op lijst ChristenUnie

Geplaatst op: 15 november 2021

Tamme Spoelstra is unaniem door de leden gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Spoelstra was ook de afgelopen periode fractievoorzitter van de grootste partij in de huidige gemeenteraad.

Bestuursvoorzitter Klaes- Maarten van der Stege: “Wij zijn een partij die graag kennis en ervaring combineert met fris en nieuw enthousiasme. Wij heMoobben met zorg de afgelopen periode nagedacht over onze top 7. Wij dragen deze mensen met trots en vertrouwen voor onder leiding van Tamme Spoelstra. Het is een deskundig en betrokken team dat actief is in de haarvaten van de lokale samenleving. Ze weten het christelijk-sociaal geluid vorm te geven met woord en daad ten behoeve van alle inwoners van Zwartewaterland.”

Tijdens de ledenvergadering is ook de hele kieslijst vastgesteld. Op nummer 2 staat Alberdine Kijk in de Vegte-Floor uit Genemuiden. Alberdine denkt al vier jaar mee in de steunfractie en geeft les aan het Pieter Zandt Scholengemeenschap in Staphorst. Daarna volgen de ervaren raadsleden Marc Ooms en Jan de Velde op de plaatsen 3 en 4. Op 5 en 6 staan Bernhard Aalbers en Anita Eekhoorn-van Dalfsen. Beiden maken al geruime tijd deel uit van de steunfractie. Bernhard werkt bij Countus en heeft kennis van financiën en de agrarische sector. Anita zet zich in voor Stichting Gave en heeft expertise op het gebied van het sociaal domein. De top 7 wordt afgesloten met Jan van der Poel. Hij neemt ervaring mee uit het onderwijs en ook als vrijwillige brandweerman van het korps in Hasselt.

Vertrouwde raadsleden Wilma Veldman en Klaas van Olst keren niet terug op de kandidatenlijst. De top-7 bevat geen Sluzigers, Tiemen van Dijk uit Zwartsluis staat op plek 8. De ChristenUnie is in Zwartewaterland de grootste partij, gevolgd door de Staatkundig Gereformeerde Partij en het Christen-Democratisch Appèl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500