Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bloemetje voor Blinker Events van burgemeester Bilder

Geplaatst op: 19 november 2021

Drie relatief jonge ondernemers in Zwartewaterland kregen deze week een bloemetje van de gemeente. “De manier waarop zij hun bedrijf runnen in deze moeilijke coronatijd verdient grote waardering”, zegt burgemeester Eddy Bilder vandaag, tijdens de Dag van de Ondernemer.

De bloemetjes gaan naar ondernemers in alle drie kernen. Anne’s Kokerij in Zwartsluis begon zeven jaar geleden. Het bedrijf bezorgt maaltijden, ook in Genemuiden en Hasselt. Blinker Events in Genemuiden organiseert evenementen en activiteiten voor ondernemers in onze hele gemeente en daarbuiten. Hanzebotenverhuur in Hasselt, de naam zegt het al, verhuurt bootjes. Luxe en comfortabel varen in en rond misschien wel de mooiste Hanzestad.

De laatste twee bedrijven begonnen in de coronacrisis. “Daarmee tonen zij lef en doorzettingsvermogen”, prijst de burgemeester. “Tegelijk is het een teken dat Zwartewaterland ook tijdens corona een ondernemende gemeente blijft. Daarmee mogen we ons gelukkig prijzen. Zij zorgen voor dynamiek, betrokkenheid en werk in onze gemeenschap.”

Bilder ziet ook dat een aantal bedrijven het lastig heeft. “We voelen met hen mee. Als gemeente ondersteunen wij hen waar het kan. Verschillende regelingen die wij vanuit het Rijk uitvoerden zijn inmiddels echter gestopt. Dat was omdat we het ergste achter de rug leken te hebben. Nu zijn de besmettingen weer hoog en de regels weer strenger. Ik zou het toejuichen als het Rijk deze regelingen weer zo snel mogelijk nieuw leven inblaast.”

De ondersteuning van de gemeente aan bedrijven gedurende corona bleef niet onopgemerkt. Volgens MKB Nederland scoorde Zwartewaterland landelijk het beste op coronadienstverlening voor het MKB.

De dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland. De dag is bedoeld om aandacht te geven aan het belang van ondernemers voor Nederland en om ondernemers te bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500