Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rudi van Zandwijk nieuwe CDA-lijsttrekker

Geplaatst op: 22 november 2021

Het CDA Zwartewaterland heeft tijdens haar ledenvergadering Rudi van Zandwijk unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de verkiezingen in maart 2022. Hij volgt als nieuwe lijsttrekker Margreet Bosma op, die na de verkiezingen niet in de gemeenteraad terug komt. De 31-jarige Genemuidenaar is sinds 2018 gemeenteraadslid namens het CDA.

Ook neemt Van Zandwijk per heden de taken als fractievoorzitter over van Bosma. Op deze wijze kan hij zich alvast voorbereiden op de periode na de verkiezingen. Het CDA Zwartewaterland heeft er alle vertrouwen in dat Van Zandwijk het christendemocratische gedachtengoed van het CDA goed kan uitdragen en in beleid kan omzetten. De afgelopen periode heeft hij zich in de gemeenteraad ingezet voor o.a. versneld bouwen van woningen op o.a. Tag-West, initiatieven voor de jeugd en de omgevingsvisie van Zwartewaterland. Binnen het CDA is hij actief geweest met het opnieuw opzetten van de CDA-jongerenafdeling CDJA IJsseldelta.

Het CDA-verkiezingsprogramma, dat samen met inwoners en leden is samengesteld, wordt medio december gepresenteerd. De definitieve kandidatenlijst volgt ook gauw.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500