Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Overheid vraagt kerkdiensten na 17:00 uur te schrappen

Geplaatst op: 27 november 2021

De Rijksoverheid vraagt aan kerken om zich ook aan de beperkte avondlockdown te houden en de komende drie weken na 17.00 uur geen diensten meer te beleggen.

Tijdens de coronapersconferentie van vrijdagavond vroeg premier Rutte de kerken om solidair te zijn met de rest van Nederland: “Dus ook tegen kerken die op zondagmiddag bijeen zijn, zeg ik: Doe het de komende weken niet. Dat is het dringende verzoek.”

Het verzoek is om kerkelijke activiteiten op zo’n tijdstip te beginnen dat deze om uiterlijk 17.00 uur klaar zijn. Dat geldt ook voor kerkdiensten.

De woordvoerder van het ministerie van Justitie erkent tegenover het RD dat daar een spanningsveld zit: “De oproep om na vijf uur ’s middags geen kerkelijke activiteiten te organiseren, moet in het licht gezien worden van de algemene regel om ’s avonds zoveel mogelijk contacten tussen mensen te voorkomen. En voor het overige blijft het advies om zo goed mogelijk te ventileren, het liefst nog beter dan tot nu toe gebruikelijk.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500