Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kampereiland krijgt weer een lichtjesroute

Geplaatst op: 1 december 2021

Tijdens de donkere dagen voor kerst zetten Streekbelangen Kampereiland en IJsseldelta Boert Bewust het Kampereiland in het licht. Op 15, 16 en 17 december kan vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur een route worden gereden langs prachtig verlichte, historische boerderijen en woonhuizen.

Kampereiland leeft van oudsher met het water. Zo liggen veel boerderijen en woonhuizen op eeuwenoude terpen die fier boven het landschap uitsteken. Ook landschapselementen en het water worden daarom op een bijzondere manier uitgelicht tijdens Kampereiland in het licht.

Samen met de bewoners zetten Streekbelangen Kampereiland en IJsseldelta Boert Bewust het Kampereiland in het licht. De route van circa 35 kilometer wordt gereden langs prachtig verlichte historische boerderijen, woonhuizen, landbouwwerktuigen en landschapselementen. Ook het leven met het water wordt zichtbaar gemaakt. Een kolk die ooit is ontstaan door een dijkdoorbraak wordt in de spotlights gezet en ook de historische pont over het Noorddiep komt weer tot leven.

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen onderweg letters verzamelen die samen een woord vormen en maken zo kans op een leuke kadobon. De eenrichtingsroute start op de Nesweg en kan eenvoudig worden gereden via borden die langs de weg geplaatst staan maar ook via het speciale routekaartje. De route eindigt aan de Middendijk. Kampereiland in het licht bekijk je vanuit de eigen auto.

Alle informatie over ‘Kampereiland in het licht’ is te vinden op www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500