Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Slibteam’ hoopt op archeologische vondsten in Binnenhaven

Geplaatst op: 2 december 2021

Met de werkzaamheden voor het opnieuw inrichten van de Binnenhaven en de kades is inmiddels een begin gemaakt. De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden heeft in samenwerking met de gemeente Zwartewaterland, Tebezo en Van Dijk Containers een plan gemaakt om de resten uit het opgebaggerde havenslib te onderzoeken. Komende vrijdag wordt begonnen met het uitbaggeren van de haven. Dit zal naar verwachting ongeveer twee weken in beslag nemen.

De Archeologische Werkgroep Zwartewaterland uit Hasselt adviseert hierbij. De vondsten gaan naar het Historisch Centrum Genemuiden en kunnen straks door iedere belangstellende bewonderd worden. Het werk en het onderzoek zal door Podcastsmeesters worden vastgelegd in een korte film voor onderwijs en plaatselijk nieuws. De enthousiaste groep vrijwilligers heeft een werkgroep gevormd onder de naam ‘het slibteam’ en is erg benieuwd wat er boven water komt. De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden heeft overigens altijd de deur open staan voor nieuwe vrijwilligers.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500