Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Complete metamorfose hoofdkantoor Venture Group

Geplaatst op: 2 december 2021

Het hoofdkantoor van de Venture Group aan de Schering in Genemuiden krijgt een compleet nieuw uiterlijk. Groothuis Bouwgroep werkt sinds deze maand aan de revitalisatie van het dertig jaar oude pand. Samen met installatiebedrijf Schreuder en andere onderaannemers maakt Groothuis Bouwgroep de buitenkant en de binnenruimtes gereed voor de toekomst. “Ik heb veel vertrouwen in beide bedrijven. We kunnen straks weer dertig jaar vooruit”, zegt oprichter Harry van Dalfsen van de Venture Group, die samen met dochter Margreet van Dalfsen namens formeel opdrachtgever Vhamilia Vastgoed het project begeleidt.

Van Dalfsen bouwde de afgelopen vijftig jaar een internationaal concern op waarvoor wereldwijd duizenden mensen werken. Bedrijven binnen de Venture Group opereren in de branches textiel en wonen, techniek en openbare ruimte en zakelijke dienstverlening. Tot de organisatie behoren internationale marktleiders als Vadain, VConsyst en het familiebedrijf Vhamilia Vastgoed. Venture Group heeft vestigingen op meerdere continenten, maar Genemuiden blijft de bakermat. Met een update van het hoofdkantoor is de organisatie klaar voor de toekomst. “Verhuizen is nooit een optie geweest: we blijven onze roots trouw”, zegt Van Dalfsen.

Revitalisatie in plaats van nieuwbouw

Venture Group prefereert revitalisatie boven nieuwbouw. Tot enthousiasme van directeur Claudi Groothuis van Groothuis Bouwgroep. “Dertig jaar geleden mocht de vorige generatie binnen ons familiebedrijf het kantoor van Venture Group bouwen. We zijn er trots op dat we voor deze update opnieuw het vertrouwen krijgen. Samen met onze partners strippen we het pand en maken het futureproof. Straks voldoet het aan de meest moderne eisen op het gebied van comfort en duurzaamheid”, vertelt Groothuis. Naar verwachting is de revitalisatie rond de zomer afgerond.

Groothuis Vastgoed Support

Volgens Claudi Groothuis past het project binnen een trend. Steeds meer vastgoedeigenaren verkiezen revitalisatie boven nieuwbouw. “Daarmee bespaar je kosten en belast je het milieu minder. Gebouwen krijgen ook steeds vaker een nieuwe functie of worden zelfs verplaatst naar een andere locatie. Groothuis Bouwgroep loopt bij die trend voorop. Ook ontwikkelden we Groothuis Vastgoed Support. Daarmee ondersteunen we eigenaren bij de complete levensduur van vastgoed”, aldus Groothuis. De aanbieder van vastgoedoplossingen ontwikkelde daarvoor het platform MijnGroothuis. Dat biedt eigenaren optimaal inzicht in alle relevante informatie over hun pand.

Volledige metamorfose

Het Venture-hoofdkantoor ondergaat een volledig metamorfose. Alle kantoren, productieruimtes en magazijnen zijn straks als nieuw. Installatiebedrijf Schreuder uit Zwolle vervangt bovendien alle elektrotechnische installaties. “We passen onder meer heat recovery toe. Daarbij verwarm en koel je een pand volgens duurzame principes met lucht. Voor ons is dit een prachtig project waaraan we met trots werken”, zeggen Raymond Westrup en Jacques Schreuder van het bedrijf. Dat werkte eerder samen met Groothuis Bouwgroep aan twee Zwolse projecten van Vhamilia Vastgoed.

Expertise Venture Group

Ebbens Architecten uit Leusden is verantwoordelijk voor het ontwerp van het vernieuwde pand. Voor de restyling van het interieur zet Venture Group de eigen organisatie in. “Binnen onze bedrijven beschikken we over veel expertise op het creatieve vlak. Onze medewerkers gebruiken die inzichten in het ontwerp voor het interieur, waarbij onder meer de cultuur van de afgelopen veertig jaar naar voren komt. Ik ben ervan overtuigd dat het resultaat van deze revitalisatie fantastisch wordt”, besluit Van Dalfsen. Een groot deel van de medewerkers van Venture Group functioneert momenteel vanuit een tijdelijke vestiging in Zwolle en Genemuiden. Na de zomer werken circa 260 medewerkers op het vernieuwde kantoor. Dan verhuizen ook de juridische specialisten van VD&P van de Westerkaai terug naar de Schering.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500