Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wederom geen ‘Zwartewaterland Helpt’ op radio

Geplaatst op: 6 december 2021

Het bestuur van Zwartewaterland Helpt heeft ook dit jaar besloten de radiomarathon te annuleren. Het evenement stond gepland van 16 tot en met 18 december. “De coronamaatregelen maken het ondoenlijk om dit evenement vanuit Onder de Luifel te organiseren”, laat de organisatie weten.

“Erg spijtig, want we hadden er weer ongelofelijk veel zin in”, aldus Petrit Sterenberg van Zwartewaterland Helpt. Sterenberg: “De plannen waren alweer gemaakt, de vergunningen voor activiteiten aangevraagd, de contacten om ook deze editie weer op televisie te kunnen aanschouwen waren rond en de radiomakers waren hun programma’s al aan het voorbereiden. Maar we vinden het als bestuur zijnde niet verantwoordelijk om dit evenement, nu het aantal coronabesmettingen zo hoog is, op te pakken. Daar komt nog bij dat de horeca aangepaste openingtijden opgelegd heeft gekregen. Dat sluit natuurlijk niet aan bij non-stop radio maken vanuit onze thuisbasis Onder de Luifel.”

Ook Caroline Saathof van de Fleur Bloemen Stichting is teleurgesteld. “We waren vorig jaar ook al verkozen tot het goede doel van Zwartwaterland Helpt en daar waren we natuurlijk erg blij mee.  Toen kon de radiomarathon ook al niet doorgaan door corona, dus hadden we goede hoop dat het er dit jaar van zou komen. Maar helaas. Het is heel spijtig maar we begrijpen het besluit. Gelukkig hebben we, in de aanloop naar de radiomarathon, onze stichting al meerdere malen onder de aandacht mogen brengen in de media. En ook dat is heel fijn, want ons doel om pesten onder kinderen en jongeren tegen te gaan is echt noodzakelijk.”

Toch is niet alles geannuleerd. De jeugdambassadeurs Silvan & Sepp, die in de afgelopen jaren buitengewoon veel geld hebben ingezameld, hadden hun actie voor 2021 al in voorbereiding. En niet zonder succes. De mannen gaan rookworsten aan de man brengen en hadden hiervoor de voorbereiding al opgepakt. Dus dat gaat gewoon door en de opbrengst is nog steeds voor de Fleur Bloemen Stichting.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500